Referat: Bara GoIF - AIF Barrikaden

Startelvan: Raffa - Micke N, Kai, Martin, Palle - Henke, Fredrik V, Kristoffer, Park -
Mick och Peter.

Avbytare var Claesson som kom in som vänsterback efter 24 min och spelade där till det var 12 min kvar, Stefan som kom in och spelade vänstermittfältare och vänsterback sista kvarten och Andy som spelade sista 8 min:a på topp.

Vi har ju på sista tiden haft för vana att släppa in mål innan publiken hunnit bänka sig ordentligt och det såg ut att bli likadant denna gång. Redan efter 25 sek fick de ett friläge där dock Raffa kunde göra en benparad till hörna. De började i ett våldsamt tempo och allt spel var förlagt på vår planhalva i inledningen av matchen.

Efter att den första chocken lagt sig kunde vi flytta upp spelet något och i den 8:e min hade vi en bra chans att ta ledningen men Peters nick i så gott som friläge gick tyvärr utanför. Istället gör de två snabba mål i den 11:e och 12:e min. Det första aningen turligt där en av deras spelare blev fri efter ett hopslag och där Raffa kom ut bara aningen för sent för att avvärja. Det andra var desto snyggare.
De rullade upp oss fullständigt innan de kunde sätta bollen i tomt mål.

Några min senare hade de ett kanonskott där Raffa gjorde en mycket fin räddning
och sedan hade de ytterligare ett par bra chanser innan de i den 32:a min satte trean. Det var ett kanonskott från halvdistans på en retur efter ett skandalöst passivt försvarsspel från vår sida. Mot slutet av halvleken hade så lagen var sin hyfsad målchans.

Andra halvlek började sen lika överraskande som glädjande fantastiskt för vår del.
Redan efter en knapp minut gjorde Mick 3-1 sedan han blivit frispelad av Peter
och bara 2 min senare var det dags igen. Peter slet sig fri på högerkanten och slog ett mycket välavvägt inlägg som Kristoffer med huvudet styrde in i krysset. 3-2 alltså och plötsligt var vi med i matchen igen. Tyvärr blev glädjen inte särskilt långvarig. Redan 3 min efter vårt 3-2-mål ökade de på sin ledning till 4-2 och bara minuten senare hade de ett jätteläge att öka på ytterligare men Raffa erövrade bollen framför fötterna på en frispelad Baraspelare.

I den annars mycket chansrika matchen inträdde nu en period med lite mer av ett ställningskrig. Den varade dock bara en knapp kvart. Efter att lagen först haft vardera en hyfsad målchans så punkterades matchen definitivt när de mellan 67:e
och 71:a min gick från 4-2 till 7-2. Det första av de 3 målen kom på en felaktigt dömd frispark, det andra på en nick i tomt mål efter ett mönsteranfall och det tredje på ett friläge sedan vi mycket slarvigt gett bort bollen på mitten.

I den 77:e min kom så det som skulle bli matchens sista mål. Det var Kristoffer som reducerade till 7-3 och med det alltså fastställde slutresultatet. Han blev helt fri efter en passning från Micke. Matchen bjöd därefter på ytterligare några heta chanser för Bara, bl.a. ett ribbskott och en situation där Raffa var överspelad men Henke räddade så gott som på mållinjen.

De var mycket svårstoppade i sina både långa och snabba löpningar som luckrade upp vårt defensiva spel och resultatet speglade väl matchen ganska bra. De hade dock klart fler lägen att bättra på sin målskörd än vad vi hade. Det är svårt att stå emot ett så pass hyfsat lag som Bara när vi saknar flera ordinarie spelare och kommer till spel med bara 14 man varav några småskadade.

Hoppas att sommaruppehållet medför att vi får tillbaka alla skadade spelare till hösten. Det kommer att behövas om vi ska kunna hålla undan för lagen nedanför oss i tabellen.

Slutligen lite statistik: Hörnor: 6-3, Skott på mål: 15-4, Skott utanför: 10-9

Glad sommar önskar referenten alla spelare, ledare och läsare av den här sidan.